Content voor deze website wordt regelmatig aangevuld. Voor meer informatie: info@vantrichtuitgeverij.nl

Nieuws en ontwikkelingen

Binnenkort vindt u hier het laatste nieuws in samenwerking met Kennisplein Gehandicaptensector.

Het Kennisplein Gehandicaptensector is hét landelijke kennisplatform vol inspirerende, praktische kennis voor en door de gehandicaptensector. Het kennisplein is er voor jou. Of je nu begeleider, gedragsdeskundige, docent, student, onderzoeker, opleider of adviseur sociaal domein bent. Het kennisplein is er voor jou om eenvoudig ervaringen en kennis uit te wisselen. Ons doel? Bezoekers beschikken op het juiste moment en op de juiste plek over de juiste kennis en raken geïnspireerd om deze toe te passen. Het doel is hierbij altijd om de zorg aan de mensen met een beperking te verbeteren.

Voor meer informatie over Kennisplein Gehandicaptensector ga naar:
www.kennispleingehandicaptensector.nl/over-ons/over-het-kennisplein

 • Jahina: 'Laat aan ouders zien dat je om hun kind geeft'
  on 28 november 2020 at 06:54
 • Opbrengst twee jaar Volwaardig leven samengebracht tijdens online congres
  on 26 november 2020 at 13:13

  De eerste twee jaar Volwaardig leven: de resultaten zijn samengebracht op een online congres en gedeeld met 1000 afgevaardigden uit de gehandicaptensector.

 • Ganzenbord helpt bij gesprek over onvrijwillige zorg
  on 26 november 2020 at 08:23

  Op speelse manier het gesprek voeren over onvrijwillige zorg.

 • Ouderinitiatieven bundelen krachten
  on 18 november 2020 at 16:49

  Zo’n tweehonderd ouderinitiatieven voor mensen met een beperking en/of autisme werken samen in de Landelijke Vereniging van Ouderinitiatieven (LVOI). De LVOI maakt zich sterk voor goede wetgeving en tegen onnodige registratielasten.

 • Podcast - Is IC voorbereid op mensen met een beperking?
  on 16 november 2020 at 13:37

  ‘Nederlandse IC’s zijn onvoldoende voorbereid op mensen met een beperking.’ Dat is de stelling in een podcast van de VGN in gesprek met Diederik Gommers.

 • Drie vormen van begeleiding die cliënten fijn vinden
  on 16 november 2020 at 10:09

  Bij persoonsgerichte zorg stel je de cliënt centraal. Voor het project Begeleiding à la carte van Volwaardig leven spraken we daarom meerdere mensen met een beperking. Wat vinden zij belangrijk? En daar vallen toch wel drie belangrijke overeenkomsten in op. En dat verschilt helemaal niet zoveel van wat jij en ik ook belangrijk zouden vinden.

 • Special Media Awards gaan naar 10 winnaars
  on 13 november 2020 at 11:07

  De landelijke Special Media Awards gaan naar mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. 10 inzendingen vielen in 2020 in de prijzen. Wat opviel? De positieve en professionele manier waarop de deelnemers sociale media inzetten.

 • Heb jij het leukste mondkapje? Doe mee met de verkiezing!
  on 13 november 2020 at 08:47

  Op steeds meer plekken dragen we mondkapjes. Leuk is anders, daarom maakt het Kennisplein Gehandicaptensector er een verkiezing van.

 • CoronaMelder helpt mee tegen besmetting
  on 10 november 2020 at 11:00

  De CoronaMelder app kan helpen om besmetting te voorkomen. Steffie legt begrijpelijk uit hoe de CoronaMelder werkt.

 • Verkiezingen 2021 in begrijpelijke taal
  on 9 november 2020 at 13:05

  In 2021 zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Informatie hierover die voor iedereen te begrijpen is staat op de LFB-website. Bijvoorbeeld over hoe je moet stemmen.

 • Welke tips komen uit de Coronatafels?
  on 6 november 2020 at 10:52

  Aan de Coronatafels praten we met elkaar over waar we tegenaan lopen en wat ons helpt. Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

 • Lichttherapie veelbelovend voor mensen met een VB en depressie
  on 5 november 2020 at 17:33

  Lichttherapie kan een veelbelovende behandeling zijn voor mensen met een vb en depressie. Dat is de uitkomst van een studie van de academische werkplaats GOUD. Het is de eerste keer dat dit is onderzocht.

 • Voorkom corona-leed op zorglocaties met hygiënisch werken
  on 5 november 2020 at 13:54

  Krantenkoppen zoals ‘150 doden door corona in gehandicaptenzorg’ (NOS) of ‘Zeven doden in verzorgingshuis Leerdam’ (RTV Utrecht) domineren het nieuws. Door hygiënisch te werken kun je voorkomen dat jouw werk ook op deze manier de media haalt. De nieuwe online leeromgeving ‘hygiënisch werken’ op leeromgevinghygienischwerken.nl steunt jou en je collega’s hierbij.

 • Doe mee met de verkiezing van het leukste mondkapje
  on 4 november 2020 at 20:38

  Op steeds meer plekken dragen we mondkapjes. Leuk is anders, daarom maakt het Kennisplein Gehandicaptensector er een verkiezing van.

 • Meld je aan voor de Ontregelbus
  on 3 november 2020 at 14:58

  Wil jij interne en lokale regeldruk in jouw organisatie aanpakken? Meld je dan aan voor de Ontregelbus van het ministerie van VWS. In dit gratis traject ga je in ongeveer 5 maanden inventariseren van welke lokale regels de werkvloer het meeste last heeft. Met behulp van een Ontregelcoach worden deze regels 'ontknoopt'.

 • Oproep Rick Brink: Laat zien dat ervaringskennis werkt!
  on 3 november 2020 at 10:45

  Help mee om te laten zien dat ervaringskennis werkt! In de gehandicaptenzorg wordt ervaringskennis nog te weinig ingezet. Hoe kan dat en wat is er nog nodig? Rick Brink en Mirella Minkman lichten het toe.

 • 25 jaar magazine Markant: tijd voor een terugblik
  on 3 november 2020 at 10:14
 • Mis het niet - online congres Volwaardig leven
  on 2 november 2020 at 09:01

  Leven zoals jij dat wilt. Hoe werk je daar samen aan met cliënten, naasten en medewerkers? Dat hoor en zie je op het online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november.